Ahoj kolegové,
tímto bych se Vám chtěl představit. Jmenuju se Štěpán, jsem z Č.Budějovic a litráčka jsem si pořídil pro radost v červnu 2010. Kdysi jsem vlastnil pár kusů typu š120 a š105 ale ty museli díky době a osudu ustopit novějším vozům. Tehdy jsem přísahal že si škodárnu jednou znova koupím, čímž jsem sklidil jenom posměch.
Po dlouhých letech slintání nad postaršími škodovkami jsem se rozhoupal a rozhodl se pořídit si taky takovou. Pár měsíců hledání, přebírání, pátrání a trepělivosti... nakonec jsem tedy jednu taky koupil.
Jelikož je to už řada let co jsem na škodovkách jezdil, tak jsem toho i spoustu zapoměl, repsektive něco jsem ani neuměl. Řadím se do té kategorie hobby nadšenců a co nezvládnu já, tak se buď poradím, naučím nebo seženu někoho kdo to umí

. Takže teď ode mě nebudete mít na foru pokoj:-D
I z toho důvodu jsem hledal MB v solidním stavu tak abych na ni nemusel provádět sám nějaké velké zákroky. Nedovoluje mi to garáž (malá a bez ele.).
Poměr cena:stav na dnešním trhu mi byl až zle znám. Bohužel z 1000covek se stal artikl na kterém chce spousta lidí vydělat balík a taky to tak vypadá. Mnoho aut je načančaných na fotky a ve skutečnosti jsou to skoro pelechy s mnoha mouchami. Když jsem ale čirou náhodou narazil na aukci typu "kup teď" na aukru, která byla tak nešikovně zadaná že při vyhledávání skoro nevylejzala, bylo rozhodnuto. Objevil jsem auto ve stavu za poloviční peníze, bylo to podezřelé ale odmáčkl jsem ho a jeli jsme pro něj. Vzal jsem dva kámoše a jednoho z kamarádových tátů, který na MBčku vyrůstal, naskákali jsme do Sharana a tradá....
Z Českých Budějovic do Přerova!!!
Po příjezdu nám spadla čelist. Peníze:stav, pecka! samozřejmě pár much jak kosmetických tak technických tam je, ale skutečně drobných much! A při pohledu na investici při koupi nebylo o čem ani mluvit. Tak jsme si plácli, naložili plnýho šaryka a plnou škodovku dílů a jeli jsme po dálnici zpět. Krom píchlého kola to zvládla holka po ose a bez zaváhání.
Informace o autě:
detaily doplním
Výroba - březen 1968
Prodej - březen 1968 Mototechna Olomouc
v roce 1972 byla vyměněna původní šedivá karoserie, prvnímu majiteli se přes auto proběhli vožralci a jemu se vyplatilo vyměnit karoserii (měněna komplet vč. všech plechů, děda měl tenkrát snad nějakýho známýho v mototechně...), v tuto chvíli už mělo barvu žlutou (ta je původní ke karoserii).
Plechařina je tedy komplet neměněná do dnes
Chromy původní
Interiér původní
jsem 2. majitel! prodával mi to 82 let starý pán, který o tom autě věděl první poslední
Po příjezdu jsme ho celý další den leštili a pucovali, následně dostala hliníkové mezikruží (ještě není na fotkách) a teď jí čekaj technické drobnosti - výměna oleje, oprava mazničky ventilátoru chladiče, oprava tachometru a výměna předních blinkrů. Behem sezony bych se ještě rád dostal na ošetření podvozku, který je mimojiné v supr kondici).
Dneska jedu na evidenčku a zítra zahajuji postup přepisu přes ZTP, tak mi držte palce