Fórum Hundertistů a Fichtlistů

Diskusní klub pro všechny nadšence se starými vozy Škoda a trapiče malých kubatur..
 Škoda quickbar: | Skoda110r.cz | Skoda100.cz | Skoda.Virt | SkodaTeam.cz | TechWweb | Skoda.Daves | Skoda110r.com | SkodaHome | StingerClub | Skodaclub Ostrava | CCK-Brno |
Právě je stř zář 08, 2010 2:04 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Severní Morava - společná jízda do Poděbrad
PříspěvekNapsal: stř črc 07, 2010 8:19 pm 
Věrný Hundertista

ahojky všem...jako již tradičně, určitě i letos bychom nechtěli jet do Poděbrad tu dlouhou cestu sólo...

proto dávám na vědomí všem, kdož jedou z Ostravy a okolí, případně severní moravy, že v pátek kolem 10té dopolední budeme vyrážet :) kdo chce, nechť se k nám přidá :)

Vyrážíme pravděpodobně od garáží na ul. Baarova :)

tradiční trasa - částečně po dálnici (mezi ovou a mohelnici):

Ostrava - Olomouc - Mohelnice - Vysoké Mýto - Chrudim - Pardubice - Lázně Bohdaneč - Poděbrady

temto taky tradiční, tedy rychlost cca 80 - 90km/h, přestávky na chlazení či čůrání v pravidelných intervalech :)

takže kdo se chcete přidat pište, kdyby se vám nehodila doba odjezdu, taky pište...nějak to sesmolíme :)

Š 100 L 1976 Sluníčko
Škoda Felicia GLXi 1995 Sněhulák

Ohlásit tento příspěvek
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Severní Morava - společná jízda do Poděbrad
PříspěvekNapsal: stř črc 07, 2010 8:57 pm 
Věrný Hundertista

My (já a Kuba) sa k vám pokiaľ možno pripojíme. Zrejme tam kde minulý rok, pred Olomoucom na OMV. :)

Babetta 210 - čieročervená - strašná vražda :D

R 19 TXE - Many troubles in one place. Made in France.

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned črc 11, 2010 1:39 pm 
Řadový Hundertista

Tak to já asi půjdu proti proudu :( Protože jsem zásadně proti tomu, jet po dálnici... nevím jak vám, ale mi přijde, že platit za dálnici kvůli oněm asi 30km mezi OL a Mohelnicí je celkem úplně zbytečné... kilometrově to mimo dálnici není o moc dál a spotřeba je si myslím taky někde úplně jinde. Navíc jsou možnosti jet podél dálnice (Křelov-Břuchotín-Náklo-Litovel-Mladeč-Loštice-Mohelnice), nebo na Opavu, Šternberk, Uničov, Úsov a pak do Mohelnice. Obě celkem pohodové cesty s minimálním provozem... Takže i za cenu toho, že bych měl jet sám, já tedy pojedu mimo dálnici... navíc cesta je podstatně pohodovější a já si chci cestu taky užít a ne jet "jenom" po dálnici... A že pojedu o něco dýl?? Aspoň si cestu pořádně užiju :) Toť můj názor... :wink: a teď se do mě klidně pusťte :lol:

Škoda 100 - 1971.... "Lucinka" motor.. 1289ccm 43KW
Škoda 130 Rapid - 1987

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned črc 11, 2010 9:19 pm 
Věrný Hundertista

nebudu se do tebe poustet, neni duvod, ale nejde uz jen o 30 km dalnice, ale o vice nez stokilometrovy usek...dalnice kdyz bychom po ni nejeli teda uz z ovy, muzeme jet po stare ceste pres mosnov a pribor na hranice, tak zacina uz pred hranicema sjezdem na belotin...a pokracuje az do one mohelnice...je to tedy vetsi porce nez byvalo zvykem (hruby odhad 80 km)...druhak, predloni jsme tamtudy jeli, kdyz jsme blbe sjeli a i ti, co po ceste tam znamku nemeli ji nazpatek kupovali a vedeli proc - cesty typu "samajama" nam na pohodli prilis nepridaly...

takze jen chci rict, po dalnici se nehodlam hnat (nase tempo je 80 - 90), ale ten typ dalnice co vede od nas na olomouc je velmi prijemny, mnohdy i trojproudy, nebrzdime provoz (ostatni auta maji moznost pohodlneho predjeti kolony), cesta je poklidna, bez der a vymolu a klidne jdi proti proudu, ale ja jedu tudyma...pojedu tam letos posedme a vazne vim, ktere cesty jsou jake a ty dve stovky v celkovem nakladu za benzin opravdu ozelim...nehlede na to, ze nepojedu pres kopce a obce a ze je na ceste tam i zpatky se zarazenou ctyrkou beztak i na spotrebe usetrim...

tot za mne :)

Š 100 L 1976 Sluníčko

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned črc 11, 2010 9:56 pm 
Věrný Hundertista

jen me doporuceni z Myta to vemte na Hradec a tam zas po dalnici do Podebrad,jednou sem to jel pres ty Pardubice a byla to docela zdrzovacka.

Ohlásit tento příspěvek
 Profil Poslat soukromou zprávu  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned črc 11, 2010 11:51 pm 
Věrný Hundertista

Nevím luci, jel jsem do Olomouce možná před týdnem a jelo se tam pěkný kus (20 km?) v jednom pruhu v protisměru. Už vím o více lidech co by raději jeli mimo dálnici. Zejména pokud bude takový hic, tak pokud si vzpomenu na minulou cestu, kdy se chladilo i očima. Tím tě nechci nijak prudit, jenom dávám info.

1960 Jawa 551 (vyvíjím činnost)

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 7:50 am 
Věrný Hundertista

Nevidím důvod k pruzení...todle téma tady bylo založeno pro diskuzi, která se neděje...pokud chcete jet jinudyma, pište kudyma...nejlepší je napsat, vím o více lidech, ale nikde ani čárka...já nikoho nenutím a rozhodně neříkám, že se nepřidám...ale pokud se domlouváte jinde jinak, nic proti, byla to jen snaha na tom se domluvit s navrhnutou trasou...rozhodně nechci ani já jít proti proudu a pokud se dohédnete všeci jet jinudy, pojedem jinudy...ale musí to být smysluplná trasa a ne jen kopírování dálnice...jak říkám, představ si, že nás jede šest sedm vozů, jedem našim tempem 80 km v hodině a za náma je někdo, kdo nás chce předjet...na úzké cestě prostě nepředjede...i o to mi jde...nikde není psáno, že po dálnici musíme valit přes 100km ... to nechci a ani nehodlám...a nezapomeň, že loni se chladilo až v mohelnickém kopci (pořádně) na dálnici jenom jednou na odpočívadle, bo mi nesepnul termostat...takže bych zase tolik nepřeháněla...důležité je, ať si aleš s erkem skontroluje vodu v chladiči, protože tři litry určo nevyvařil :)

mno a za sebe, mne se ta loňská cesta velice líbila...jak trasou, tak pohodou, právě i na té dálnici nebyl v pátek žádnej provoz :)

nejsem žádnej milovník dálnic, ale vidím v tom větší bezpečnost a klid - myšleno hlavně z pohledu ostatních účastníků provozu :)

ale jak říkám, nelíbí se? Pište jiné varianty...nechci abyste šli za mnou slepě jak stádo ovcí, já se taky umím přizpůsobit :) jen je potřeba to někde předložit...

Š 100 L 1976 Sluníčko

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 12:00 pm 
Věrný Hundertista

Pokud vím, tak Martin, Robert a Aleš by rádi jeli mimo dálnici. S Alešem to zatím není jasné, protože má eRko v servise a tak se nakonec může stát, že pojede se mnou. Pokud by jel sám, tak by éRo bylo " V záběhu" . Dnes se s ním odpoledne uvidím, tak se to snad vyjasní.
Minule na dálnici se sice jelo dobře a plynule, ale tím jak jsme na sebe místy čekali, tak se jelo i 70Km/hod a to prostě nebylo ideální.
Cesty neznám, takže trasu přenechám jiným :idea:

1960 Jawa 551 (vyvíjím činnost)

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 12:11 pm 
Věrný Hundertista

OK...konstruktivním nápadům se nevyhýbám... :) jen pro info, Martin chce jet uplne vrchem pres sumperk, cervenou vodu a pod...tedy pres serpentiny a kopce :)

mno a jeste malickost, pokud nas pojede vice, vzdycky na sebe budeme cekat...at je to dalnice nebo okreska...takze tempo nebude asi idealni nikdy...me je to sumak :) jak rikam, klidne pojedu organizovane a klidne i solo :)

Š 100 L 1976 Sluníčko

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 4:56 pm 
Věrný Hundertista

Hmm, no, ja som bol vloni síce prvýkrát, ale diaľkové trasy jazdím teraz stále (aj dve,tri autá spolu). Spotreba je samozrejme lepšia, keď nasadím 80 a ťahám 40 km, než to poskakovanie medzi dedinami ...

Uvidím, ako sa ešte dohodneme s Kubom, ale navrhovaná trasa Lucky je pre mňa najkratšia a kryla sa s našou. Síce lepšie keď ide viac áut, a rozhodne sa rád pridám, pokiaľ tá trasa bude nejak rozumná, ale zas nehodlám ísť tých 360 km celý deň ...

Babetta 210 - čieročervená - strašná vražda :D

R 19 TXE - Many troubles in one place. Made in France.

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 5:59 pm 
Řadový Hundertista

ahojte... nedá mi to abych se nepřidal..Ona ta cesta úplně vrchem jak Lucka psala, že chce jet Martin, taky asi není špatná, protože co jedu někam do čech tak mi jeden můj známý radí abych jel tamtudy=prý nejrychlejší... a to to jezdí s Dafem(valník) a dokonce s vlekem... prý zcela pohodová cesta... nevím nejel jsem :D takže soudit nemohu... Mám zkušenosti 1) s cestou po dálnici (tato možnost mě tedy neláká :( )2) potom kopírování dálnice... např. mezi OL a Mohelnici pohoda a mezi Bělotínem a OL dneska už minimální provoz, za posl rok jsem tam jel třikrát a pohoda (téměř jsem nepotkal auto)... a 3)Opava, Šternberk, Uničov, Úsov, Mohelnice a dále pak už to známe... Dovolil bych si navrhnout za Mýtem odbočit na Chrudim a do Pardubic.... dle známých kamióňáků je to kratší a lepší...Téměř se vyhneš městu,rozumějte Pardubicím. (případně z Chrudimi na Heřmanův Městec) a pak by se dalo jet na Přelouč, Chvaletice, Týnec n.L., Kolín, Velký Osek, a Poděbrady... Před dvěma lety jsem tamtudy jel... a třeba mezi PCE a Kolínem by moc velký provoz neměl být... Koukněte na mapu a zhodnoťte. Btw. když jsem jezdil do Pardubic po dálnici a mimo dálnici (samozřejmě že ještě nebyla celá... byl rozdíl ve spotřebě 1-2 litry a to ve prospěch cesty mimo dálnici+samozřejmě ještě čím dál tím dražší známka :? Toť můj návrh. Zatím se mějte :)

Jo a Luci... Ten předchozí příspěvek byl na to že jsi psala že po dálnici mezi Olmíkem a Mohelnicí... proto jsem psal že je to 30km :wink:

Škoda 100 - 1971.... "Lucinka" motor.. 1289ccm 43KW
Škoda 130 Rapid - 1987

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 6:16 pm 
Věrný Hundertista

Zdravím, taky přidam svou trošku do mlýnka, osobně nechci řešit chlazení proto vyjedu když je ještě zima. A když se začne oteplovat tak už tam budu a udělam si v tamním okolí malou exkurzi ještě nevím kde :). Letos sem tím směrem jel a myslím že budu volit dálnici nejen kvůli spotřebě ale i toho že nebudu muset brzdit po dědinách. Rychlost mustanga se bude pohybovat, jak je již otestováno mezi 100-120km/h to má tak optimalni spotřebu něco mezi 7-8 litry.

http://skoda100martin.nafotil.cz
http://www.skodaclub.wbs.cz

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 7:12 pm 
Řadový Hundertista

Lucka má pravdu v tom,ze pokud se pojede přes dědiny tak kolonu nikdo nepředjede což je opravdu na zabití.Pokud bych jel sám,jel bych urcite mimo dálnici abych si cestu uzil ale pokud chci jet ve skupine je lepsi dalnice taky kvuli rychlosti a plynulosti- ne kazdy ma hunderta v ruce a ze zatacku zvladne jeden projet v 80 neznamená to, ze to zvládne i druhý,který zbrzdí zbytek na 50,ten první bude muset cekat a jeli bychom tam do půlnoci - což v těchto vedrech by bylo za trest,popř. bude nás brzdit nákladák,tri ho predjedou a zbytek se za ním potáhne 10kilometrů..takze není otázka zda jet po dálnici nebo po okresce,otázka je zda chci jet ve skupine nebo mimo ni;o). Kdo chce jet ve skupine at jede po dálnici,kdo mimo tak at se prská po okreskách,ten výdaj za dálničku snad nikoho nezabije,když je HG jen jednou za rok,beztak každý v životě ztratil už víc peněz než těch pár stovek;o). Tolik za mě a pevně doufám že dostanu v práci volno a pojedu:-P.

TATRA 148,815 - kings offroad;o)..
Praga V3S - název auta řekne víc než tisíc slov;D..
LIAZ 110,150 - na tom jsem začínal..

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 7:47 pm 
Věrný Hundertista

presne tak jak to pise Kuba to vidim i ja...ja nepreferuju dalnice vubec, proste na to koukam z toho pohledu bezpecnosti a plynulosti...na dalnici nas mohou predjet kdykoli a kdekoli na uzke okrsce proste ne...a presne tak s tim predjizdenim...viz lonska cesta za nejakyma kombajnama...tri predjeli, zbytek ne a ti tri pak zase cekali...je to tak vzdycky, proto se snazim navolit to nejlepsi pohodli, byt je to dalnice, kterou ja sama opravdu nemusim...ale pro cestu v kolone - kde se predpoklada, ze se jede spolecne a tudiz se na sebe ceka - je to dle me nejrozumnejsi varianta...

Martin Janovak: taky jsem premyslela vyrazit uz brzicko rano, parkrat jmse takhle jeli, ales s andrejkou pamatujou, ja jen myslela, ze ostatni budou proti a ta desata byla snaha vyjit vstrict ostatnim...pokud budu mluvit za nasi posadku, klidne muzeme vyrazit uz brzo rano, je to tak lepsi a pohodlnejsi...

Robert: tu trasu pres chrudim a okolo pardubic jezdime a taky ji chvalim - pohodova cesta s malym provozem...

PS pro vsechny...v kolik byste zamysleli vyrazit? My mame v patek voln a jsme v podstate schopni vyrazit kdykoliv...

Š 100 L 1976 Sluníčko

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon črc 12, 2010 8:24 pm 
Věrný Hundertista

V Ově se nalodit na haywey a plný kotel na dvojku okolo těch 80km/h do Poděbrad.
Ohledně chlazení - vemte si do auta sebou dědu, nejlépe mráze. Pomůže s chlazením a ještě budete in na vánočním HG.

Všichni vy na Slezské, všichni vy, dím,
hlubokých páni vy dolů,
přijde den, z dolů jde plamen a dým,
přijde den, zúčtujem spolu!

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina